Ya Sevgiliniz Rehberinizi Görebiliyorsa ?

tarafından
113
Ya Sevgiliniz Rehberinizi Görebiliyorsa ?

Merhaba arkadaşlar bu makale de birbirinin hesaplarına giren çiftler için bir tehdit unsuru olan Facebook Kişiler Senkronizasyonundan bahsedeceğim.

Şimdi senkron kelimesinin detayına inecek olursak eş zamanlı anlamına geliyor senkronize etme olayı da eşzamanla yada eşitle anlamına geliyor.Günümüzde birçok şirket kullanıcıların verilerine kendi bünyesine senkronize ediyor bunlar örneğin google,twitter,facebook,instagram gibi şirketler denilebilir. Peki bu senkronizenin bir tehdit unsuru anlamına geldiğini gösteriyormu biraz da ondan bahsedelim aslına bakarsak mükemmel işlere yarıyor ancak kötü amaçlar içinde de kullanılabilir olduğu için ben senkronize ye karşıyım.

Hangi veriler senkronize edilir diye sorucak olursanız fotoğraflar,videolar,kişiler,sohbetler hemen hemen herşey. İşte tehdit unsuru olduğu yer tam da burası Facebook sizin telefonunuzun rehberindeki kişileri(sadece kişiler değil fotoğraf ve videoları da kendi bünyesine taşıyor ama bunun için sizin izniniz gerek) kendi bünyesine senkronize ediyor tabi bunları sadece siz görebiliyorsunuz ama unuttuğumuz bişey var ya hesabınıza sizden başka birileri de giriyorsa ?

Hesabınıza sevgilinizin girdiğini ve rehberinizdeki kişileri gördüğünü düşünsenize kızlar berkecanlar emirler tahalar hepsini sevgiliniz görür sonrasında tabi malum ayrılıklar oluşur 🙂 Biraz da senkronize edilen verilerin silinmesi yönünde konuşalım az sonra vereceğim butonlarda kişilerinizin senkronize edildiği sayfalar gözükecek bu sayfalara giderek senkronize edilen kişileri tamamiyle silebilirsiniz okudğunuz için teşekkürler.